Sayfalar

3 Nisan 2012 Salı

EN MUTLU HAYAT



Yaşamınızda ne olsaydı çok mutlu olurdunuz?
Çoğu kez mutsuzluğumuzu farkında oluyoruz da, neden mutsuz olduğumuzu kendimize pek sormuyoruz. Ya da yakınıyoruz ama yakınmanın dışına çıkıp, çözüm üretecek bakış açılarıyla bakmayı düşünmüyoruz. Ne istediğimizi ne kadar biliyoruz? Mutluluğa giden yol herkes için farklı farklı tanımlanabiliyor. Çünkü her birimizin değerleri farklı, hayattan beklentilerimiz de farklı.

Dönüşüm için en keyifli deneyim, en iyi koçluk sürecidir.
‘Kendime en uygun yaşam koçunu arıyorum’ diyorsanız, yaşamınızda bir dönüm noktasında bulunuyorsunuz demektir.

Yaşam koçluğu, yaşam kalitesini arttırmak isteyen herkes için en uygun çözümdür. Kendisinin en iyi versiyonuna ulaşmak isteyenlere en kaliteli hizmeti sunan yol arkadaşlığı çalışmasıdır. Her şey, hayatında belli alanlarda ya da kendinde değişim ve dönüşümü arzulayan kişilere, farkındalık arttırma temeline dayanarak başlayan ve ilerleyen bir süreçtir.

Gündelik yaşamın içinde ve zamanın bizi yönettiği rutinde,  insanın kendisine daha az zaman ayırabildiği bir sistemde yaşıyoruz. ‘’Teknoloji hayatımıza girdikçe insanların dokunulma ihtiyacı artıyor’’ dediği gibi yazarın. Kendisiyle olmaya, kendisiyle baş başa kalmaya fırsat yaratamadıkça, farkındalığımız azalıyor. Toplumda insanların depresyon oranının giderek artmasının temel nedeni de budur; insanın kendinden uzaklaşması.

Hayat anda akıyor, andaki farkındalık düzeyimizse gittikçe azalıyor. Zihin sürekli insanın kendi dışındaki faktörlerle meşgul ediliyor. ‘’Yalnızlığın yaratıcı gücünü keşfetmeyenler, kendileriyle hiçbir zaman tanışamazlar.’’ Dediği gibi ROMAİN GARY’in. Kendinden uzaklaşan insan, yaşamın akışında başına sarsıcı bir olay gelmedikçe aynı rutinde rastgele yaşamaya devam ederken kendini kaybedip, bunalımını büyütüyor.

Çoğunlukla hayatın dilini okumayı bilmiyoruz. Yaşam olaylarla, içsel sıkıntılarımızla, ya da çeşitli hastalık ve kazalar ile mesajlar yolluyor. Fark etmemiz için! Ruhumuza uygun bir yaşamı, bizi mutluluğa götürecek en kolay ve kısa yoldan mutluluk kapılarına ulaşacağımız kendi yolumuzda gitmemiz için mesajlar yolluyor. Kendimizle vakit geçirebiliyor olsaydık, yanıtları da kolayca görüyor olacaktık.

İnsan kendisiyle baş başa kalmadıkça, kendini dinlemedikçe ve farkındalığını arttırmadıkça mutsuzluğu daha da artacaktır, bu kaçınılmazdır. Teknoloji arttıkça yalnızlığımız büyüyor. Bizleri kuşatan her gün binlerce veri ve data akışından sıyrılmadıkça çıkışa giden yolda daha uzun labirentler çiziyoruz.

Koçluk çalışmalarında pek çok metot ve uygulamanın asıl amacı; kendisiyle baş başa kalamayan, kendine doğru soruları soramayan ya da kendi öz benliği ile iletişimi zayıfladığı için kendine sorduğu sorulara yanıt bulamayan kişilere doğru sorular ile ayna tutmaktır. Bazen de tüm bunların dışında kişi farkında olduğu halde, istediği yönde ilerleyememektedir, bu aşamada da koçluk süreci devreye girebilmekte muhteşem sonuçları almamıza imkan vermektedir. Farkındalık arttığında ardından çözümü görmek de çok kolaylaşıyor; labirente kuş bakışı bakarız ve yol kısalmıştır.

Yaşamda mutluluk için her insan bütün yanıtlara ve içsel kaynaklara sahiptir. Yeter ki ulaşmak istesin.
Siz neye hazırsanız o da sizin için hazırdır. İhtiyaç duyduğunuzda ve yürekten çözümü arzuladığınızda, çözüm için gerekli bilgi size ulaşacaktır.

Yaşam olasılıklarla dolu. Enerjimizi yükseltip, düşüncelerimizle güçlendirdiğimiz olasılığı, hayatımıza çekiyoruz, farkında olsakta olmasakta.

Yaşam avuçlarınızda
Siz onu nasıl tutuyorsunuz?
Yaşam size bir çok soru sorar. ‘Peki bu durumda ne yapacaksın?’ der.
Sizin verdiğiniz yanıtlar neler?
Mutluluğunuzu belirleyen şey; hayatınızın koşulları değil,
Şu an ve şimdi’de sizin hayata verdiğiniz yanıtlardır.
Enerjiniz ne ise, siz O’sunuz. Bakış açınız, düşüncelerinizi belirler, düşünceleriniz duygularınızı..

Gelin, içinizden yükselen sizin doğru yanıtlarınıza birlikte ulaşalım. İçinizdeki potansiyel açığa çıkmak için farkındalığınızı ve kararınızı bekliyor. Bu muhteşem deneyimi hayatınıza katın, çünkü bunu hak ediyorsunuz.

Sevgiyle kalın.