Sayfalar

24 Mart 2012 Cumartesi

EFT NEDİR, NE İŞE YARAR?


Duygusal Arınma Tekniği-EFT, Amerikalı bir mühendis ve NLP uzmanı olan Gary Craig'in, Amerikalı klinik psikolog Roger Callahan'in Düşünce Alanı Terapisi'nden yola çıkarak geliştirdiği ve daha basitleştirerek herkesin uygulayabileceği bir yönteme dönüştürmesiyle ortaya çıkmıştır.
Açılımı Emotional Freedom Technique, yani Duygusal Özgürleşme/ Arınma Tekniği olan EFT binlerce yıldır kullanılan akapunktur ve akupresurdan temel alan iğnesiz akapunktur yöntemidir.

Tüm fiziksel, zihinsel, ruhsal sorunların ve hastalıkların altında, enerji sistemimizdeki tıkanıklıklar yatar. EFT bu tıkanıklıkları ortadan kaldırır. Bu blokajlar, fiziksel hastalıklara yol açmasının yanı sıra, duygularımızı da etkiler. Yaşadığımız olumlu ya da olumsuz her olay, yaşadığımız her duygusal tecrübe, vücuttaki enerji sistemimizin etkilenmesine neden olur. Meridyen ve chakra sistemimiz ile psikolojimiz birbirine karmaşık bir bağla bağlıdır.

EFT uygulamasında vücudumuzdaki enerji meridyen noktaları parmak ucu vuruşlarla uyarılarak, bu esnada farklı telkin teknikleri kullanılarak, problemlerin nedenleri kökten yüzeye çıkarılır ve ortadan kaldırılır. Bu tıkanmaların yol açtığı, öfke, kızgınlık, acı, endişe, stres, korku, kaygı ve diğer duygusal birikimleri yok eder. Geçmişte yaşadığımız travmatik bir olayı hatırladığımızda ortaya çıkan olumsuz duygu, bu ikisini birbirine bağlayan köprü vazifesindeki blokaj ortadan kalkınca kaybolur ve bugün artık negatif bir anlam taşımaz ve hissettirmez.

Tamamen bilinçli olarak yapılan, bir alt bilinç çalışmasıdır.
Zihnimizi vücudumuz aracılığıyla iyileştirebileceğimiz bir terapi yöntemidir.
EFT’nin uygulaması basittir ve arınma diğer terapi yöntemlerine göre çok daha hızlıdır.
Tamamen güvenlidir ve yan etkisi yoktur.
Her tür sorun için uygulanabilir.
Uygulaması kolaydır, etkilidir ve sonuçları kalıcıdır.
Kişi kendi kendine de uygulayabilir.
Bir başkasına uygulamak içinse konunun uzmanı olmak şarttır.
Soruna bağlı olarak iyileşme oranı %80’in üzerinde bildirilmiştir.

EFT’NİN UYGULANDIĞI BAZI ALANLAR

Bağımlılıklar (yemek, alkol, sigara, uyuşturucu)
Çeşitli negatif duygular (öfke, üzüntü, keder, özlem, kıskançlık)
Endişe, kaygı, evham

Hayır diyememe,
Korkular ve Fobiler
Suçluluk duygusu,
Kendine güven,

Mükemmelliyetçilik
Saplantılar,
Depresyon
Kötü anılar,
Kilo problemleri,
Travma sonrası stres
Migren veya farklı vücut ağrıları